Bregje Boer Sprankelend Schrijfwerk tekstschrijver Limburg Maastricht

Werkwijze

Zodra ik aan het schrijven sla, kun jij lekker doen waar je goed in bent. Vóór die tijd is er wel nog werk aan de winkel. Hoe meer je mij vertelt over jou als ondernemer en hoe jij het leven van jouw klant mooier, relaxter of makkelijker maakt, hoe beter ik jouw verhaal kan vertellen. Ik heb geen schutting waar je van alles overheen kunt mikken, ik geloof in de kracht van samenwerken. Samen creëren we teksten die 100% bij jou passen.

Heb je teksten nodig voor je website of brochure? Dan is dit mijn werkwijze:

1. Wat heb je van mij nodig?

Wil je compleet nieuwe teksten? Of wil je jouw bestaande teksten een opfrisbeurt geven? Heb je een e-book geschreven dat ik mag corrigeren? Wil je jouw complete website vernieuwen? Kan ik een interview afnemen en uitwerken voor jouw website of een tof magazine? In deze stap wordt jouw vraag duidelijk!

2. Welke input heb je voor mij?

Oké, we weten wat je wilt. Tijd voor stap 2: zijn er al teksten of mag ik zelf de Sherlock Holmes gaan uithangen en research doen?

3. Wat kost dat?

Niet geheel onbelangrijk: wat gaat het kosten? Ik maak een heldere offerte met een totaalprijs voor al het werk dat ik voor je ga doen. Jij weet zo precies waar je aan toe bent en krijgt achteraf niet nog een dikke rekening gepresenteerd. Mocht er toch extra werk nodig zijn, dan informeer ik je op tijd. Lekker idee toch?

4. Het creatieve proces

Geef jij groen licht? Dan komt het allerleukste deel (vind ik tenminste!) Ik ga schrijven! Meestal beginnen we met een interview, in de buurt van Maastricht met een kop koffie of via een videocall. We maken een overzicht van de tekst(en), wat komt waar te staan? Welke tone of voice wil je graag? Jij praat me de oren van mijn hoofd over jouw talenten, missie en alles wat je met de wereld wilt delen. En dan is het aan mij om te toveren met tekst. Ik ga schrijven, schrappen en schaven. Als ik klaar ben stuur ik jou een concept en ga ik even iets voor mezelf doen terwijl ik heus niet nieuwsgierig ben naar jouw reactie.

5. De puntjes op de i

Ja! Daar is jouw mail. Iedere keer weer spannend… heb ik de juiste snaar geraakt? Ga jij stralen van deze tekst(en)? Handig om te weten: een concept hoeft niet direct 100% perfect te zijn. In deze fase werken we samen om de teksten 100% passend te maken. Daar is de ene keer 1 ronde voor nodig, de andere keer zijn dat er meer. Ik geef je advies en denk mee tot de teksten af zijn. En dan is het tijd voor…

6. The end

Van het laatste onderdeel binnen mijn werkwijze word ik erg blij: ik stuur jou een factuur, jij betaalt en de opdracht is afgerond! Wil je mijn glimlach nog groter maken? Laat dan een review achter op Facebook, Google en/of LinkedIn!!

Schrijf je in voor Sprankelend Schrijfnieuws!

Meld je aan en ontvang regelmatig inspirerende mails vol sprankelende schrijftips, ideeën en verhalen!

Marketing door
×

Hoi!

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet op mijn website? Tik op m'n foto en app me!

Let op! Ik heb vakantie van 25 juli t/m 20 augustus 2024. In die periode ben ik niet bereikbaar via WhatsApp. 

 Oh ja, zet even je naam onder je appje, dan weet ik wie je bent! Tot snel!

× Even appen?