Hé Breg, waarom doe jij wat je doet?

Tekstschrijver lifestyle bregje boer teksttovenaar Maastricht Limburg Brabant

Practice what you preach! Toen ik deze week een blogtip deelde, realiseerde ik me dat ik er dan zélf ook wat mee moet doen! Daarom vertel ik vandaag waarom ik doe wat ik doe!

Een stukje geschiedenis…

Men zegt weleens dat je datgene waar je op jonge leeftijd al van gaat kwispelen, uiteindelijk op latere leeftijd herkent als je passie en met een beetje geluk, je droombaan. Ik schreef op de basisschool al regelmatig verhalen en Nederlands was een van mijn favoriete vakken. Toen het leven er tussendoor kwam, verdween het schrijven een beetje naar de achtergrond. Ik hield op de middelbare school wel nog een tijdje een blog bij waarop ik samen met vriendinnen de sappigste roddels omsmolt naar smeuïge verhalen, maar verder schreef ik niet veel.
Ik ging studeren, vond een baan en zo kabbelde mijn leven verder. Bij Vodafone kwam ik op een dag in het e-mailteam. Anno 2006 was dit nog heel vooruitstrevend en tegelijkertijd iets waar men niet zo goed mee uit de voeten kon. We stuurden voornamelijk standaardantwoorden terug. Het leuke was wel dat ik die teksten mocht samenstellen. Het schrijversvlammetje begon weer stilletjes te branden, maar heel veel deed ik er toen nog niet mee.

En toen…

Jaren later, toen ik via verschillende functies en een uitstapje richting Human Resources in een communicatiefunctie belandde, wist ik het zeker: DIT IS HET! Ik voelde me als een vis in het water en wist dat dit het werk was waar ik van ging stralen, stuiteren en kwispelen. Ik runde sinds 2015 al een persoonlijk lifestyleblog, waardoor er al miljoenen letters uit mijn vingers waren gevlogen. Nu ik ontdekte hoeveel plezier ik haalde uit het schrijven van zakelijke teksten kon ik mijn geluk niet op! Kon ik hier echt mijn baan van maken?

blogtip 1 waarom doe jij wat je doet bregjeboer.nl

Van hobby naar droombaan

Had je mij tien jaar geleden gezegd dat ik nu ondernemer zou zijn, dan had ik je vast keihard uitgelachen. Maar aan de andere kant: als je mij tien jaar geleden had verteld dat ik zou trouwen met een roodharige man uit Kerkrade, had ik minstens zo hard gelachen en dat is toch ook echt realiteit geworden!
Ik zag mezelf nooit als ondernemer, want daar was ik toch veel te chaotisch voor? Nu ik bijna een jaar onderweg ben met mijn bedrijf kan ik met volle overtuiging zeggen dat het perfect bij me past! De vrijheid om te doen wat goed voelt en om zelf verantwoordelijk te zijn voor mijn werk, beslissingen en tijdsplanning zorgen ervoor dat ik me hartstikke goed voel. Ik leer iedere dag meer over het ondernemen, over mezelf en over de technische kant van het schrijven. Begin 2019 had ik mijn eerste dip, die voor heel veel ondernemers herkenbaar bleek te zijn. Lees maar eens hier hoe ik riep: ‘Als het zo doorgaat, ga ik wel een baan zoeken!’ Herkenbaar toch?

Op naar een letterrijke toekomst!

Terwijl ik hier achter mijn laptop zit, verschijnt er een glimlach van oor tot oor. Ik zit hier te schrijven, het geruststellende geluid van mijn vingers die over het toetsenbord vliegen klinkt mij als muziek in de oren. Ik mag en kan doen waar ik het allerbeste in ben: de woorden van andere ondernemers vangen en hiermee hun verhaal vertellen. Ik ben op mijn gelukkigst als ik lekker kan typen, zinsconstructies kan maken die de essentie perfect weergeven en als ik mijn klanten net zo’n grote glimlach kan bezorgen als ze de teksten lezen.

En dat lieve mensen, is waarom ik doe wat ik doe!

Vertel eens, waarom doe jij wat je doet? Heb je hulp nodig om de woorden te vinden? Ik drink graag eens een kop koffie met je om te sparren! Stuur me een berichtje om af te spreken!

2 reacties

  1. Geweldige zin: ……….Toen het leven er tussendoor kwam………..

    Fijn weekend Bregje !

Deel deze blog

Meer van de blog

Het was doodstil - bregjeboer.nl

Het was doodstil…

Doodstil was het. Nog geen kuchje of zuchtje. In die stilte gebeurde ontzettend veel, dat voelde ik. Ik voelde ook m’n hoofd af en toe

Schrijf je in voor Sprankelend Schrijfnieuws!

Meld je aan en ontvang regelmatig inspirerende mails vol sprankelende schrijftips, ideeën en verhalen!

Marketing door
×

Hoi!

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet op mijn website? Tik op m'n foto en app me!

Let op! Ik heb vakantie van 25 juli t/m 20 augustus 2024. In die periode ben ik niet bereikbaar via WhatsApp. 

 Oh ja, zet even je naam onder je appje, dan weet ik wie je bent! Tot snel!

× Even appen?