Tips voor het schrijven van een Sinterklaasgedicht

Sinterklaasgedicht schrijven op maat Bregje Boer Maastricht gedicht laten schrijven

Een Sinterklaasgedicht schrijven is voor de één een vloek en voor de ander een zegen. Ik vind het zelf onwijs leuk om te doen en schrijf ieder jaar een hele stapel gedichten. Zowel in opdracht als voor de mensen om me heen. Daarom deel ik vandaag tips voor het schrijven van een Sinterklaasgedicht!

Sinterklaasgedicht schrijven

Een Sinterklaasgedicht schrijven moet vooral leuk zijn, dus maak er een feestje van. De energie die je erin steekt, komt er uiteindelijk ook uit. Een Sinterklaasgedicht schrijf je in elke gewenste toon: vrolijk,  lief, ontroerend, grappig of met een rauw randje. Zorg vooral dat het bij de ontvanger past. Hoe je een gedicht stap voor stap schrijft? Ik deel graag een paar tips met je!

Tip 1: Verzamel informatie

Hoe meer je over de ontvanger weet, hoe meer je kan schrijven. Ken je iemand niet zo goed? Doe dan wat speurwerk op social media of vraag het na bij iemand die de ander wel kent. Schrijf de leukste weetjes op, zoals:

  • Goede eigenschappen
  • Minder leuke eigenschappen
  • Favoriet eten/drinken
  • Hobby’s
  • Werk
  • Relatie tot de ontvanger

Tip 2: Zorg dat je ongestoord kunt rijmen

Kom lekker in de sfeer met een kop warme chocomel en een bak strooigoed. Creativiteit heeft ruimte nodig, dus neem lekker even de tijd

Tip 3: De indeling

Kies de info die je wilt delen en rijm per onderwerp 2 tot 4 regels. Kies het gepaard rijm, zodat je per 2 regels dezelfde rijmklank aan het einde krijgt.

Heb je alles geschreven? Schrijf dan een leuke introductie van 2 regels. Aan het einde rond je af met een hint naar het cadeau.

Tip 4 Gebruik een rijmwoordenboek

Je kan onmogelijk ALLE rijmwoorden kennen. Als tekstschrijver maak ik ook regelmatig gebruik van een rijmwoordenboek. Je voert een woord in, waar je graag op wilt rijmen. Staat er een passend woord in de lijst? Dan maak je daar een zin mee. Niks dat past? Ga dan voor een synoniem. Ook daarvoor heb je handige websites.

Tip 5: Maak een leuke lay-out

Schrijf je gedicht met de hand in een mooi (school)handschrift of gebruik een sierlijk lettertype op de computer. Voor een extra leuk effect kan je een afbeelding in Sinterklaassfeer op de achtergrond van je gedicht plaatsen.

Sinterklaasgedicht schrijven: hulp nodig?

Hopelijk heb je iets aan deze tips! Kom je er niet uit en wil je een Sinterklaasgedicht op maat laten schrijven? Dat kan! Je bestelt het eenvoudig hier:

Deel deze blog

Meer van de blog

Het was doodstil - bregjeboer.nl

Het was doodstil…

Doodstil was het. Nog geen kuchje of zuchtje. In die stilte gebeurde ontzettend veel, dat voelde ik. Ik voelde ook m’n hoofd af en toe

Schrijf je in voor Sprankelend Schrijfnieuws!

Meld je aan en ontvang regelmatig inspirerende mails vol sprankelende schrijftips, ideeën en verhalen!

Marketing door
×

Hoi!

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet op mijn website? Tik op m'n foto en app me!

Let op! Ik heb vakantie van 25 juli t/m 20 augustus 2024. In die periode ben ik niet bereikbaar via WhatsApp. 

 Oh ja, zet even je naam onder je appje, dan weet ik wie je bent! Tot snel!

× Even appen?