Hét recept voor een smakelijke tekst!

Het recept voor een smakelijke tekst Bregje Boer Teksttovenaar bregjeboer.nl

Tekstschrijven is net als koken. Je verzamelt ingrediënten, je mengt bijzondere smaken met elkaar. Je voegt wat toe of laat wat weg, net zolang tot je een zeer smakelijke tekst voor je hebt! Wil je weten wat mijn geheime recept is? Lees dan zeker verder!

Het begint met de ingrediënten…

De ingrediënten voor mijn recept zijn al smakelijk op zich: paar kilo mooie woorden, een paar pond kennis en een lekker toefje passie. Ik meng alles goed door elkaar en zet mijn mengsel vervolgens een uur in de koelkast. Het is tijd om mijn zinnen even te verzetten en ik duik in een andere tekst.

Veel liefde en geduld…

Na een uur haal ik alles weer uit de koelkast en kijk kritisch naar het resultaat. Hmm, het is toch nog niet helemaal zoals ik het hebben wil. Ik haal een paar woorden weg, sommige definitief, andere vervang ik door nóg mooiere exemplaren. En dat toefje passie mag best een flinke klodder worden, als ik nog eens goed proef. Ik voeg nog wat geheime ingrediënten toe, zoals een schep humor, een paar gram actualiteit en misschien zelfs een flinke korrel zout.

De finishing touch…

Dan is het tijd voor de finishing touch. Ik zet het mengsel in de oven en ga opnieuw iets anders doen. Als het belletje van de oven na een uurtje ‘ping!’ zegt, ren ik erop af en werp een snelle blik op het eindresultaat. Zou het nu echt klaar zijn?

Even proeven nog…

Voor ik het eindresultaat definitief goedkeur, laat ik het proeven door de gast die het heeft uitgekozen. Wellicht wil hij er nog een korreltje zout in? Of wat extra scheppen humor? Het finetunen van het recept is een nauwgezet klusje en pas als we allebei tevreden zijn is het zo ver: de smakelijke tekst is klaar!

Klaar om verslonden te worden door hongerige lezers. Klaar om ze in actie te laten komen om meer te proeven van al het moois dat ik nog ga koken en bakken met mijn woordenschat.

Lees smakelijk!

p.s. heb je trek gekregen door deze blog en wil je ook zo’n smakelijke tekst voorschotelen aan jouw klanten? Stuur me dan een berichtje, zodat we samen een kop koffie kunnen drinken terwijl we jouw wensen bespreken!

Deel deze blog

Meer van de blog

Het was doodstil - bregjeboer.nl

Het was doodstil…

Doodstil was het. Nog geen kuchje of zuchtje. In die stilte gebeurde ontzettend veel, dat voelde ik. Ik voelde ook m’n hoofd af en toe

Schrijf je in voor Sprankelend Schrijfnieuws!

Meld je aan en ontvang regelmatig inspirerende mails vol sprankelende schrijftips, ideeën en verhalen!

Marketing door
×

Hoi!

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet op mijn website? Tik op m'n foto en app me!

Ik ben het beste bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag

Oh ja, zet even je naam onder je appje, dan weet ik wie je bent!

Tot snel!

× Even appen?