Samen sterk, meer plezier in je werk!

Workation by Christa foto Talesofyou bregblogt.nl bregjeboer.nl

Of ik ineens aan reclameslogans doe? Wie weet! Ik wil je vandaag wat vertellen over inzichten in een politiecel, uitbesteden en samenwerken en zo meer plezier in je werk krijgen. Want dat wil toch iedereen?

Op werkvakantie voor nieuwe inzichten

Inzichten en inspiratie komen op de gekste momenten. De ene keer als ik in de auto zit, de andere keer tijdens het schrijven van een blog of tekst voor een klant. Dit keer vond ik nieuwe inzichten in een oud politiebureau in Heino, Overijssel. Hoe beland je daar nou weer, Breg? Dat zal ik je vertellen!
Collega ondernemer Christa Regterschot kondigde in december haar eerste workation. Work-watte? Workation! Dat is een werkvakantie, waarbij je business en pleasure combineert. Christa stelde een groep samen van zes vrouwen en daar zaten we dan, in het oude politiebureau. Ik sliep waarschijnlijk in de verhoorkamer of de oude politiecel, want het lichtknopje zat aan de buitenkant.  Totaal niet relevant voor dit verhaal, maar wel leuk om te vertellen.

Goed, zes vrouwen in een oud politiebureau dus. Allemaal zzp’er. Allemaal moeder. En allemaal vastberaden om hun bedrijf vooruit te helpen. We praatten uren over ons werk, volgden workshops en hielden mastermind sessies. Samen stonden we sterk.

Je kunt niet ALLES zelf doen!

Mocht jij denken dat je ALLES weet en ALLES zelf kunt, dan moet ik je teleurstellen. Dat is namelijk hartstikke onmogelijk. Ik leerde dit weekend om de dingen waar ik goed in ben te blijven doen. Om er zo nóg beter in te worden. En ik leerde dat dingen waar je niet goed in bent en die je daardoor heel veel tijd kosten, beter kunt uitbesteden. Laatst deed ik bijvoorbeeld een poging om mijn mail om te zetten naar een ander platform. Al googelend en prutsend dacht ik het voor elkaar te krijgen. Tot ik ontdekte dat zowel mijn mail als mijn website uit de lucht waren. Met het schaamrood op de kaken belde ik mijn hostingpartij om alles terug te laten draaien. Als ik het nu écht wil overzetten, laat ik het mooi aan de experts over. Hetzelfde geldt voor de aankomende rebranding van Breg Blogt, daar brand (pun intended) ik mijn vingers niet aan, omdat er andere mensen zijn die het véél beter kunnen dan ik. En het allergrootste voordeel van dit alles: ik houd meer tijd over om te doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Is ook een stuk gezelliger voor mijn omgeving kan ik je verklappen.

Samen sterk, plezier in je werk!

Hoppakee! Bouw een team om je heen van experts, die allemaal goed zijn in wat ze doen. En waarmee het ook klikt. Zo kun je elkaar helpen als dat nodig is, maar ook sparren met elkaar over de hobbelige weg van het ondernemerschap. Win-win dus! Reken maar dat het je veel meer plezier in je werk oplevert, omdat je niet steeds je tijd hoeft te steken in taken waar je eigenlijk geen kaas van hebt gegeten.
Dus kun je nou zelf niet zo lekker schrijven, maar heb je wél heel veel te vertellen? Stuur me dan een berichtje om te bespreken wat ik voor je kan betekenen!

Vertel eens, welke taken besteed jij uit aan een andere ondernemer?

Uitgelichte afbeelding: Tales of you

Deel deze blog

Meer van de blog

Het was doodstil - bregjeboer.nl

Het was doodstil…

Doodstil was het. Nog geen kuchje of zuchtje. In die stilte gebeurde ontzettend veel, dat voelde ik. Ik voelde ook m’n hoofd af en toe

Schrijf je in voor Sprankelend Schrijfnieuws!

Meld je aan en ontvang regelmatig inspirerende mails vol sprankelende schrijftips, ideeën en verhalen!

Marketing door
×

Hoi!

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet op mijn website? Tik op m'n foto en app me!

Ik ben het beste bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag

Oh ja, zet even je naam onder je appje, dan weet ik wie je bent!

Tot snel!

× Even appen?