Offertes schrijven als zzp'er

Yes, een toffe potentiële klant vraagt om een offerte. Eerst ben je blij en dan slaat de paniek toe! Verder dan offertes schrijven in het standaard format uit je boekhoudprogramma kom je niet. Misschien herken je dit ook wel:

Dat is natuurlijk niet fijn, maar ik heb goed nieuws! Als je weet hoe je een goede offerte schrijft, heb je namelijk véél meer kans op een dikke ja. En laat ik daar nu iets voor ontwikkeld hebben, waarmee je dat helemaal zelf kunt leren en doen. Lees dus gauw verder!

offertes schrijven Hulp bij teksten schrijven Sprankelend Schrijfcafé korte verhalen Bregje Boer Sprankelend Schrijfwerk tekstschrijver Limburg Maastricht

Offertes schrijven

Een offerte – ik noem het altijd een samenwerkingsvoorstel – is jouw manier om te zeggen: ik ben de beste, je moet met mij werken en geef me je geld. Maar ja, dat doe je ook weer niet. Je pakt het liever iets subtieler aan en dat snap ik helemaal! Ik draai al heel wat jaren mee als ondernemer. In het begin stuurde ik een mail met mijn aanbod, inmiddels mag je een compleet verzorgd document verwachten. Waarom? Omdat het werkt. 

Zo schrijf je een goede offerte

Je kan natuurlijk een standaard offerte in je boekhoudprogramma maken. Maar laat je dan écht zien wat je in huis hebt? Maak je het verschil ten opzichte van die andere ondernemers die hetzelfde doen? Nee toch? Waarom zou je geen tijd investeren in een op maat gemaakte offerte, die 100% aansluit bij wat jouw toekomstige klant nodig heeft? Een offerte waar hij niet meer omheen kan en waarop alleen JA het goede antwoord is?

Offertes schrijven, zo doe je dat!

Je offerte bestaat uit een aantal onderdelen. In grote lijnen komt het erop neer dat je vertelt:

Als je deze basis aanhoudt, ontstaat een duidelijk samenwerkingsvoorstel dat alle mogelijke vragen van je klant beantwoordt en leidt naar het antwoord: ja, met jou wil ik werken!

Schrijf zelf sprankelende offertes

Ik begrijp het heel goed dat je het lastig vindt om een offerte te schrijven. Daarom heb ik al mijn ervaring, tips en kennis gebundeld in een uniek werkboek! Stap voor stap leer ik je hoe je een sprankelende offerte schrijft, waar je klant wel blij van moet worden! 

Je bestelt het werkboek in de shop, downloadt het en kan dan direct aan de slag. Mijn eigen ervaring is echt dat hoe vaker je een offerte schrijft, hoe makkelijker het gaat. Al doende leert men, oefening baart kunst en hoppakee, je zelfvertrouwen groeit met elke JA die je krijgt van nieuwe, toffe klanten die je laten sprankelen! Dan sta je net zo te dansen en te stralen als ik hiernaast!

Dus, wil jij: 

Dan is het tijd om vandaag nog in dit werkboek te duiken. Vol praktische tips en opdrachten, veel schrijfruimte en voorbeelden uit mijn eigen bedrijf. Ja, ik deel ook echte offertes met bedragen en al. Omdat ik geloof dat we onze kennis moeten delen om elkaar als ondernemer vooruit te helpen.

Waar wacht je nog op? Hop, naar de shop!  

Schrijf je in voor Sprankelend Schrijfnieuws!

Meld je aan en ontvang regelmatig inspirerende mails vol sprankelende schrijftips, ideeën en verhalen!

Marketing door
×

Hoi!

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet op mijn website? Tik op m'n foto en app me!

Ik ben het beste bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag

Oh ja, zet even je naam onder je appje, dan weet ik wie je bent!

Tot snel!

× Even appen?