Mijn verhaal van 2018

Bregje Boer Teksttovenaar Tekstschrijver voor Horeca Hospitality en Lifestyle bregjeboer.nl

1 jaar, 12 maanden, 52 weken, 365 dagen. 365 kansen om een mooie dag te maken. Tegen het einde van het jaar word ik altijd een tikkeltje melancholisch. Ik blik graag terug, nog één keer, voor ik het boek sluit. Ik kijk naar de hoogtepunten, naar de valkuilen en naar de mooie hoofdstukken. Ik geniet nog eens na van de geluksmomenten en mopper over de mindere dagen. Dit is mijn verhaal van 2018.

Een sprong in het diepe

Mijn zakelijke verhaal begon officieel op 1 juli 2018. Officieus begon het al in februari, toen het zaadje langzaam werd geplant. Na weken groeien in de duisternis en bescherming van mijn hersenpan, ontsproot het in april. De eerste groene blaadjes verschenen en er was geen weg meer terug. Ik zegde mijn baan op en begon voor mezelf. Het was een gigantische sprong in het diepe, waarvan ik niet wist waar ik zou eindigen.

Een tevreden terugblik

Nu het eerste half jaar als ondernemer er bijna op zit, blik ik met een tevreden en gelukzalige glimlach terug. Ik, die altijd riep dat ik écht geen ondernemer was, blijk er toch eentje te zijn! De paniekmomenten van ‘Kan ik dit wel?’ en ‘Komt dit wel goed?’ verdwenen na de eerste weken steeds meer naar de achtergrond. Ze steken nog weleens de kop op om me scherp te houden en daar geniet ik op een soort sadistische manier van. Want het is goed om het soms even heel spannend te vinden om te ondernemen. Om niet te weten hoe de volgende maand eruit ziet of waar je volgend jaar staat. Die spanning drijft mij, om iedere bladzijde vol overgave te beschrijven. Om het boek van mijn bedrijf te vullen met mooie verhalen. Plannen worden concreter, ik groei en bloei.

Mooie samenwerkingen

Terwijl ik hier achter mijn toetsenbord zit te mijmeren, denk ik terug aan alle mooie samenwerkingen van het afgelopen jaar. Een greep uit alle toffe dingen die ik heb gedaan…

Ik hielp Willemieke Pronk met haar nieuwe website. Ik schreef glunderende teksten voor Matty van Glundercompany. Ik werkte met Kim van The Marketing Factory samen aan mooie projecten.  Limburg kent steeds minder geheimen voor mij dankzij de avonturen die ik beleefde voor Limburg Lonkt. Ik schreef tientallen teksten voor CopyRobin. Het jaar eindigde met een spontane Sinterklaasactie samen met Jeanine van Schrijfmevrouw, onder de naam Zuiderpieten.

Het zijn stuk voor stuk mooie projecten en opdrachten, waar ik steeds weer van heb geleerd. Bij de ene opdracht leerde ik hoe ik efficiënt kan werken. Bij de andere ontdekte ik welke onderwerpen wel en niet bij me passen. Kruimels van kennis en informatie die ik mee sprokkel. En als ik dan even de weg dreig kwijt te raken, neus ik tussen die kruimels, haal eruit wat ik nodig heb en zet ik mezelf weer op de rails.

Gouden avontuur

Het is een avontuur dat ik voor geen goud had willen missen. Ik geniet er iedere dag opnieuw van om de trap op te lopen naar mijn eigen zolderkantoor. Om de laptop open te klappen en mijn vingers over het toetsenbord te laten ratelen. Om soms in een trance van creatie te raken, waarbij de woorden als vanzelf uit mijn vingers vliegen. Zoals nu, ik laat de woorden hun werk doen om te vertellen wat 2018 voor mij heeft betekend.

Leermomenten

Ik leerde dat ondernemen niet betekent dat je 80 uur per week moet werken om vervolgens iedere avond doodmoe in slaap te vallen. Ik leerde dat je kunt ondernemen zoals bij je past. In mijn geval draait het daarbij om balans tussen werk en privé. Die balans is er nu en vanuit daar kan ik groeien. Ik leerde dat het ‘t allerbelangrijkste is dat ik trouw blijf aan mezelf en dat ik mezelf niet vergelijk met anderen. Ik leerde dat niet iedereen zo denkt en dus makkelijk ideeën kopieert. En daarvan leerde ik weer dat ik me daar niets van aan moet trekken, omdat ik uniek ben en een kopie nooit hetzelfde is als het origineel.

Grootse plannen voor 2019

Ik ben gegroeid, als mens en als ondernemer. Ik weet dat ik aan het begin sta van hele mooie dingen. De plannen voor 2019 zijn niet mis. Zo ga ik samen met mijn collega en business buddy Merel een boek schrijven. (JA! IK HEB HET HARDOP GEZEGD EN NU IS HET ECHT!) Ik ga mijn aanbod nog beter afstemmen op mijn kwaliteiten, zodat ik mijn ideale klant nog beter kan bedienen. En ik ga vooral heel veel genieten! Genieten van de vrijheid die het ondernemen mij brengt, genieten van de groei die ik ook in 2019 ga doormaken en genieten van alle mooie ontmoetingen die op mijn pad komen.

Wat is jouw verhaal van 2018? Deel het met me via social media met #mijnverhaalvan2018, deel het hieronder in een reactie of stuur me een mailtje! Dan plannen we meteen een koffiedate voor 2019!

Ik wens je hele fijne feestdagen, tijd om je batterij op te laden en daarna door te vliegen naar een mooi, gezond en gebalanceerd 2019!

Deel deze blog

Meer van de blog

Het was doodstil - bregjeboer.nl

Het was doodstil…

Doodstil was het. Nog geen kuchje of zuchtje. In die stilte gebeurde ontzettend veel, dat voelde ik. Ik voelde ook m’n hoofd af en toe

Schrijf je in voor Sprankelend Schrijfnieuws!

Meld je aan en ontvang regelmatig inspirerende mails vol sprankelende schrijftips, ideeën en verhalen!

Marketing door
×

Hoi!

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet op mijn website? Tik op m'n foto en app me!

Ik ben het beste bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag

Oh ja, zet even je naam onder je appje, dan weet ik wie je bent!

Tot snel!

× Even appen?