Links delen op Instagram: hoe doe je dat?

Links plaatsen op Instagram bregjeboer.nl

Regelmatig zie ik het staan onder een Instagrambericht: klik op onderstaande link.
Je zou denken dat het een briljante manier is om bezoekers naar je website te krijgen. Maar waarom komen ze dan niet? Omdat het geen zin heeft om een post onder je Instagrambericht te zetten.

Huh?
Waarom dan niet? Dat ga ik je uitleggen!

Een link onder je foto of in je story werkt niet

Oké, laten we bij het begin beginnen. Waarom wil je een link delen op Instagram? Dat kan verschillende redenen hebben. Je wilt bezoekers je nieuwste blog laten lezen, ze kennis laten maken met je aanbod of een leuke link van een partner met ze delen.
Het is handig om te weten dat wij mensen ontzettend lui zijn. We klikken het liefst zo min mogelijk willen dan binnen een milliseconde alle info zien die we zoeken. Het is dus belangrijk dat je het makkelijk maakt.

Waarom dan geen link onder je instagrampost of in je story? Een link onder een Instagrampost of in een story is niet klikbaar én niet kopieerbaar en daarmee compleet nutteloos. Ik bedoel, ga jij een complete url over zitten typen? Nee toch!

Zo plaats je klikbare links op Instagram

Nu je weet wat niet werkt, kom ik meteen ter zake met de oplossing. Een link plaatsen op Instagram doe je als volgt:

Dat doe je op je profiel!
– Klik op ‘Profiel bewerken’;
– Vul bij website de link in waar je jouw bezoekers naartoe wilt leiden;
– Klik rechtsboven op het blauwe vinkje;
– Klaar!

Ik illustreer het nog even met deze afbeeldingen, zodat je ziet waar je moet klikken.

Link op Instagramprofiel plaatsen bregjeboer.nl
Profiel aanpassen op Instagram bregjeboer.nl

Maak een pagina aan voor al je links!

Het nadeel van deze manier is dat je slechts een link per keer kunt plaatsen. En je wilt het je volgers vooral gemakkelijk maken, dus dat moet handiger kunnen.

Misschien heb je het al eens gezien in de stories of onder een instagrampost: “Klik op de #linkinbio!” Ik snap het best dat je op zo’n moment denkt: Uh, de linkinwatte? De link in bio of #linkinbio is de link die op je Instagramprofiel staat. Je profiel is de pagina waar je al jouw foto’s bij elkaar ziet staan.

Wat je kunt doen is een zogenaamde  #linkinbio-pagina maken. Dit is een pagina in je eigen huisstijl, waarop je alle belangrijke links verzamelt. Zo belanden bezoekers direct op je website en van daaruit kunnen ze kiezen waar ze meer over willen weten. Ik maakte de Instagram-pagina op mijn website met behulp van de tips van Lenneke van Freelennse. Je kunt de pagina helemaal aanpassen aan jouw eigen kleuren. Zet er niet alleen je laatste blogs op, maar alle relevante pagina’s waar je jouw volgers naartoe wilt hebben.

Links delen vanuit Instagram Stories

Wil je linken vanuit je stories? Dat kan (helaas) alleen als je meer dan 10.000 volgers hebt. Vanaf dat volgersaantal kunnen je volgers vanuit een story omhoog swipen en zo komen ze direct op de website waar jij ze wilt hebben. It’s magic! Als je geen 10.000 volgers heb kun je altijd verwijzen naar de link op je profiel, waarvan je net hebt geleerd hoe je die maakt.  Maak het je volgers dan helemaal gemakkelijk en tag je eigen account in je story. Door op jouw naam te klikken, komen ze op je profiel en vanuit daar kunnen ze doorklikken naar je website.

Hopelijk heb ik je weer wat wijzer gemaakt met deze tips! Heb je vragen over Instagram? Stel ze in de comments of stuur me een berichtje, ik help je graag!

Deel deze blog

Meer van de blog

Het was doodstil - bregjeboer.nl

Het was doodstil…

Doodstil was het. Nog geen kuchje of zuchtje. In die stilte gebeurde ontzettend veel, dat voelde ik. Ik voelde ook m’n hoofd af en toe

Schrijf je in voor Sprankelend Schrijfnieuws!

Meld je aan en ontvang regelmatig inspirerende mails vol sprankelende schrijftips, ideeën en verhalen!

Marketing door
×

Hoi!

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet op mijn website? Tik op m'n foto en app me!

Ik ben het beste bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag

Oh ja, zet even je naam onder je appje, dan weet ik wie je bent!

Tot snel!

× Even appen?