In alles schuilt een verhaal

De contentmachine In alles schuilt een verhaal bregjeboer.nl

“Oké, ik beschrijf een situatie in vier korte zinnen. Ik wil graag dat je daarmee een verhaaltje maakt,“ zei mijn coach. Mijn eerste gedachte: hellup! Mijn tweede gedachte: bring it on! Dit is een verhaal over hoe overal een verhaal in schuilt.

De situatieschets was ongeveer als volgt:
Je hebt een afspraak om te videobellen met een klant.
Je hebt al tig keer ingelogd, maar komt er niet in.
Het zweet staat je op de rug.
Je komt een kwartier te laat je meeting binnen.

Inlogproblemen: een kort verhaaltje

Ik opende een Word-bestand en zette mijn schrijfbrein in de turbostand. We kregen vier minuten om te schrijven.

Shit, ik kan niet inloggen, hoe is dit nou weer mogelijk, vloek ik zachtjes in mezelf.
Ik controleer het wachtwoord van mijn account nog maar eens. Hoe kan dit nou?

Oh wacht! Misschien staat mijn numlock nog aan. Dat leverde me laatst zo’n lekkere blunder op toen ik buiten de deur werkte. Ik mopperde tegen de ober dat ik niet op de wifi kwam. Hij probeerde het op zijn telefoon en dat lukte wel. Bleek de numlock op mijn laptop aan te staan, waardoor de i in een 5 verandert en de j in een 1. Met een wachtwoord als ‘gastvrij’ snap je wel wat er gebeurde.

Ik dwaal af. Inloggen, dat wil ik. Numlock staat uit, capslock staat uit, ik heb het juiste wachtwoord. Hé, wat doet dat wereldbolletje daar onder? Daar moet een wifi-straaltje staan.

Opnieuw verbinden.

Verbonden.

Inloggen.

Hè, gelukkig. Eindelijk lukt het.

Mijn oververhitte hoofd verschijnt in beeld. Ik fatsoeneer het ontstane vogelnest zo goed en zo kwaad als ik kan. Gauw nog een slokje water, even een paar keer kuchen om mijn vast geknepen keel los te maken en dan ben ik ready to go.

Ding dong.

Ik val met de spreekwoordelijke deur de meeting binnen.
Mijn klant ziet mijn chaotische entree met een grote glimlach aan. “Niet erg, dat gebeurt ons allemaal weleens!”
Het ijs is meteen gebroken. Ik neem mezelf voor om de volgende keer een mantra te zeggen voor ik ga starten met een videocall. Numlock. Capslock. Wifi. Numlock. Capslock. Wifi.

Ja, dat moet lukken. Een ezel stoot zich tenslotte maar tien keer aan dezelfde steen, toch?

In alles schuilt een verhaal

Bovenstaande is wat er binnen die vier minuten op mijn beeldscherm verscheen. Ik was er zelf verrast over en genoot vooral van de energie-boost die het me gaf. Toen ik later mijn verhaal deelde met twee medecursisten ontdekte ik nog iets leukers. We hadden alle drie een hele eigen invulling gegeven aan de opdracht. De vier feitjes bleven hetzelfde, onze insteek, beschrijving en aanpak waren helemaal anders. Maar vooral: helemaal zoals we zijn.

Jij bepaalt wat je ervan maakt

Wat ik hiermee wil zeggen: in alles schuilt een verhaal. Jij bepaalt wat je ervan maakt. Met tomaten kun je tomatensoep maken, maar ook pastasaus. De ingrediënten zijn hetzelfde, jij bent het geheime ingrediënt om er een geheel van te maken. Stop een notitieboekje in je tas of maak een digitaal kladblaadje aan in je telefoon, waarop je kleine anekdotes verzamelt. Die komen later altijd nog eens van pas. Want ondernemen is net als het echte leven: met vallen en opstaan, verhalen en ervaringen, plezier en worstelingen. En daar schuilen de mooiste verhalen in!

ps het stukje over de numlock toen ik in een grand café probeerde in te loggen op de wifi is waargebeurd, de rest is gebaseerd op mijn rijke fantasie.

Gebruik jij weleens persoonlijke situaties in een zakelijke blog? Drop je linkje hieronder, ik kom graag lezen!

Deel deze blog

Meer van de blog

Het was doodstil - bregjeboer.nl

Het was doodstil…

Doodstil was het. Nog geen kuchje of zuchtje. In die stilte gebeurde ontzettend veel, dat voelde ik. Ik voelde ook m’n hoofd af en toe

Schrijf je in voor Sprankelend Schrijfnieuws!

Meld je aan en ontvang regelmatig inspirerende mails vol sprankelende schrijftips, ideeën en verhalen!

Marketing door
×

Hoi!

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet op mijn website? Tik op m'n foto en app me!

Ik ben het beste bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag

Oh ja, zet even je naam onder je appje, dan weet ik wie je bent!

Tot snel!

× Even appen?