Ik liet een steekje vallen

ik liet een steekje vallen tekstschrijver maastricht bregjeboer.nl

Ik had het mooi uitgedokterd, ingepland en op orde. Tot het leven tussendoor fietste en het anders liep. Ik liet een steekje vallen en dat maakte een hoop bij me los.

Breg, waar héb je het over?

Iedere 2 weken stuur ik Sprankelend Schrijfnieuws per e-mail, dat is een vaste gewoonte geworden. Tot die ene week, tussen 15 en 20 maart. Die week was niet mijn beste en dat gooide direct de boel overhoop. In die week vallen zowel de geboorte- als de sterfdag van mijn vader. Inmiddels is het 4 jaar geleden dat we afscheid namen en ik had dit jaar voor het eerst het gevoel dat ik vrij soepel door de maand maart heen fietste. Tot die dinsdag 16 maart, de dag waarop hij 75 zou zijn geworden. Het verdriet sloeg me als een sloopkogel tegen de grond en het kostte me wat moeite en vooral energie om weer op te krabbelen. Helemaal prima, dat is het leven en ik geloof erin dat je ook ruimte mag maken voor de minder fijne kanten en emoties.

Door die sloopkogel schoot mijn contentdag op donderdag er volledig bij in. Ik was te druk met stukjes van mezelf aan elkaar lijmen, dat ik er totaal niet meer aan had gedacht dat ik de maandag daarop weer een nieuwe mail wilde versturen. Mijn eerste reactie: Shit, mail vergeten! Dat kan écht niet, mensen gaan daar iets van denken.

Mijn tweede reactie: Is het écht zo erg?

Stel dat ik er die week toch een mail uit had geperst, dan was het een ‘moetje’ geworden en dat had de lezer ongetwijfeld aangevoeld. Ik besloot daarom om de boel de boel te laten. De wereld kan echt wel even zonder een mail van mij, nietwaar? Nu die beladen week alweer een tijdje achter me ligt, de stukjes aan elkaar zijn gelijmd en ik weer lekker in mijn flow zit, kroop ik achter mijn toetsenbord en liet de woorden stromen.

Het is oké als het even niet lukt. Maak je niet druk om wat anderen denken.

Ze denken niet zo veel over je als je zelf denkt. 😉

De online wereld is mooi, biedt prachtige kansen en verbindingen, maar vergeet nooit dat het echte leven het allerbelangrijkste is. En voor je het weet levert een gebeurtenis uit het echte leven je weer mooie inspiratie op voor een mail, socialmedia-bericht of blog en is de cirkel weer rond.

Hoe reageer jij als onverwachte gebeurtenissen je planning overhoop halen?

Eén reactie

  1. Lievw Bregje,
    Gefeliciteerd en gecondoleerd met je vader. Wie had gedacht dat ie dat in één zin zou zeggen? Verdriet mag gewoon gevoeld worden. En ja, helaas haalt verdriet ook veel overhoop. Wat fijn dat je een mens bent die dingen voelt. En erna weer prachtige dingen schrijft.

Deel deze blog

Meer van de blog

Het was doodstil - bregjeboer.nl

Het was doodstil…

Doodstil was het. Nog geen kuchje of zuchtje. In die stilte gebeurde ontzettend veel, dat voelde ik. Ik voelde ook m’n hoofd af en toe

Schrijf je in voor Sprankelend Schrijfnieuws!

Meld je aan en ontvang regelmatig inspirerende mails vol sprankelende schrijftips, ideeën en verhalen!

Marketing door
×

Hoi!

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet op mijn website? Tik op m'n foto en app me!

Let op! Ik heb vakantie van 25 juli t/m 20 augustus 2024. In die periode ben ik niet bereikbaar via WhatsApp. 

 Oh ja, zet even je naam onder je appje, dan weet ik wie je bent! Tot snel!

× Even appen?