Hoe trots ben jij op jezelf als ondernemer?

trots ondernemer bregjeboer.nl

Ondernemen is een bijzondere ervaring. Je valt, staat op, piekt en daalt en soms allemaal op 1 dag. Geen dag is hetzelfde en dat is waarschijnlijk ook een reden geweest om te gaan ondernemen. Je verlangde naar vrijheid en doen waar je blij van wordt. In loondienst ben je toch vaker gebonden aan regels, processen en collega’s. Iedere maand keer je jezelf een fijn salaris uit en de zaken lopen goed. Maar ben je ook vaak genoeg trots op jezelf?

Je bent ondernemer, wees trots!

Weet je nog, toen je bij de KVK zat en met een licht trillende hand een krabbel zette? Je had er misschien iets meer van verwacht, maar hé, die slingers hang je zelf wel op! Vol energie en enthousiasme begon je aan het avontuur. Je leerde belangrijke lessen, twijfelde of je überhaupt wel door moest gaan met ondernemen en haalde nieuwe klanten binnen. Die dynamiek kan soms behoorlijk intens zijn. Ook kun je je weleens verliezen in de minder leuke kanten, zoals deadlines of de administratie. Maar hé, je bent ondernemer, dat is al supertof!

Ieder succes is een feestje waard

Laatst kreeg ik een gigantisch compliment van een klant. Hij zei: “Ik ben normaal écht een zeikerd, maar op jouw teksten heb ik niets aan te merken.” Ik merkte aan mezelf dat het niet binnenkwam. Ik zat op dat moment tot over mijn oren in mijn werk en er was wat ruis op de lijn bij andere projecten. Het heeft echt een paar dagen geduurd voor het compliment bij me landde. Stom eigenlijk, hoe we zo veel aandacht aan negatieve dingen kunnen besteden en de mooie dingen makkelijk wegwuiven. Dat was echt een eyeopener voor me!

Lees ook: Ik zei nee en haalde een grote opdracht binnen!

Schrijf al je successen op!

Onder het mom van beter laat dan nooit heb ik een nieuw notitieboek uit de kast gepakt. Dat is vanaf nu het Grote Successenboek van Breg! Ik schrijf mooie reacties, complimenten en andere successen op, met de datum erbij. Zo kan ik altijd even dat fijne gevoel oproepen als er iets tegenzit. Of als ik denk dat het nooit meer goedkomt met het ondernemen. Een fijne, tastbare manier om mezelf te herinneren aan de mooie stappen die ik al heb gezet.

Ben jij trots op jezelf als ondernemer?

 

Deel deze blog

Meer van de blog

Het was doodstil - bregjeboer.nl

Het was doodstil…

Doodstil was het. Nog geen kuchje of zuchtje. In die stilte gebeurde ontzettend veel, dat voelde ik. Ik voelde ook m’n hoofd af en toe

Schrijf je in voor Sprankelend Schrijfnieuws!

Meld je aan en ontvang regelmatig inspirerende mails vol sprankelende schrijftips, ideeën en verhalen!

Marketing door
×

Hoi!

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet op mijn website? Tik op m'n foto en app me!

Ik ben het beste bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag

Oh ja, zet even je naam onder je appje, dan weet ik wie je bent!

Tot snel!

× Even appen?