Van gesproken woord tot sprankelend verhaal: zo gebruik je jouw content slim!

Gesproken tekst transcriberen bregjeboer.nl

Je hebt een mega-inspirerend gesprek gehad met die ene toffe klant of collega-ondernemer en je bruist nog na van energie. OF je hebt een toffe podcast opgenomen, die ook gelezen moet worden. Of wat dacht je van al die uren waarin je op de Instagram Stories tegen je volgers hebt gepraat? Je wilt deze woorden ook op papier zetten, om gelezen te worden. Poef! De moed zakt je in je schoenen, want hoe doe je dat in hemelsnaam?

In 2019 maakte Yolande Avé haar droom waar: een eigen magazine. Supertof en zo stoer dat ze het gewoon deed! Yo Magazine was een inspirerend en vrolijk magazine vol verhalen, tips en ideeën. Was ja, want helaas heeft Yolande het magazine inmiddels stopgezet, omdat haar échte passie ligt bij het begeleiden van vrouwen om zuiver te kiezen in hun kledingstijl en leven. Ik heb er een tijdje aan mogen meewerken en dat was echt te gek! Ik transcribeerde verschillende interviews voor haar van geluid naar sprankelend schrijfwerk!

Interview transcriberen naar geschreven tekst

Je transcrib-watte Breg? Ik zette de gesproken tekst om in geschreven tekst. Dat is een heel proces, waar ik onwijs veel plezier aan beleef. Luisteren, meeschrijven, terugspoelen, meeschrijven, nog een stukje terugspoelen, even op pauze, wat zei ze ook alweer, en zo ging dat door. Het allerleukste hieraan vind ik, dat ik tijdens het schrijven gigantisch veel leer. Yolande interviewde inspirerende vrouwelijke ondernemers met een verhaal dat gehoord moet worden. Aan mij de eer om van die bruisende gesprekken een geheel te maken. Kill your darlings is onvermijdelijk. Het liefst wil je alles meenemen, maar dat kan gewoon niet, dan wordt het een interview van 20 pagina’s.

Hoe haal je de krenten uit de pap?

Hoe doe je dat? Die darlings killen en de krenten uit de pap halen? Ik begin altijd met het hele verhaal letterlijk uit te werken. Dan vis ik alle overbodige zinnen eruit, zoals stukken waarin het gesprek een andere richting opgaat die niet relevant is. En dan begint het creëren pas echt. De zinnen lekker leesbaar verwoorden, puzzelen met de volgorde en de rode draad door het interview weven. Ik doe dit op mijn eigen manier en pas me aan het onderwerp en de gesprekspartners aan. Het fijne van zo’n opname is, dat je de toon van het gesprek meteen te pakken hebt. Na een paar uur schrappen, schaven en schuiven staat er een inspirerend interview op papier. Een interview dat de doelgroep leest en vervolgens denkt: “Wat een inspirerend verhaal!”

Welke gesproken content kun je nog meer uitschrijven?

Instagram Stories zijn een populaire manier om je boodschap te verkondigen. Alleen…ze verdwijnen na 24 uur. Dat is best zonde, want dat wat je vertelt is zo waardevol! Natuurlijk kun je ze in je hoogtepunten opslaan, maar dat is toch anders. Je kunt ervoor kiezen om de gesproken content om te zetten in blogs en posts op je feed. Zo deel je de waardevolle berichten op een meer permanente manier, zodat je nog meer mensen kunt bereiken met jouw kennis, ervaring en ideeën. Handig, toch?

Wil jij jouw woorden ook op papier toveren?

Heb jij uren aan opnames, interviews, podcasts en/of Instagram stories, die het verdienen om gelezen te worden? Stuur me dan gerust een berichtje of lees hier meer over de Sprankelende Contentmachine, waarin ik jouw input omzet in sprankelende blogs en content voor social media. Ik help je graag om anderen door jouw boodschap te laten sprankelen!

Deel deze blog

Meer van de blog

November shoot Bregje

DIGITAAL OF OP PAPIER: ZO PLAN IK!

Als creatieveling is structuur niet een van mijn kernkwaliteiten. Gelukkig heb ik in de loop der tijd wel een routine ontwikkeld die perfect werkt voor

Er is niks mis met nee zeggen bregjeboer.nl

Er is niks mis met nee zeggen

Er was een tijd, nog niet zo heel lang geleden, waarin ik op iedere opdracht JA zei. Mijn gedachte daarachter was heel simpel: er komt

past je aanbod nog bij jou Tekstschrijver voor horeca ondernemers bregjeboer.nl Maastricht Limburg

Past je aanbod nog bij jou?

“Breg, het voelt gewoon niet helemaal oké, maar ik weet niet wát dan precies niet goed voelt.” “Heel herkenbaar, het voelt zeker alsof je met

Schrijf je in voor Sprankelend Schrijfnieuws!

Meld je aan en ontvang regelmatig inspirerende mails vol sprankelende schrijftips, ideeën en verhalen!

Marketing door
×

Hi!

Tik op m'n foto op een appje te sturen. Ik ben bereikbaar van maandag t/m donderdag. Spreek je snel!

× Even appen?