Ga je mee een potje Super Mario spelen?

Als jong meisje speelde ik graag spelletjes op de Gameboy en de Nintendo. Mijn favoriet was Super Mario. Ik kon me er uren mee vermaken en wist behendig steeds meer levels te halen. Waren mijn levens op, dan begon ik opnieuw. Nu ben ik geen meisje meer, maar is Super Mario nog steeds in mijn leven.

“Doe gewoon een Mario’tje!”

Een tijdje terug zat ik ‘s ochtends wat te mokken. Ik had mijn zoon naar school gebracht en wilde gaan werken. Tenminste, het was de bedoeling dat ik zou gaan werken. Die intentie was tot zover nog niet erg succesvol, omdat ik maar op de bank bleef plakken. Ik zei tegen mijn man: “Ik vind het soms zo lastig om te beginnen.” Zijn antwoord was droog: “Dan doe je toch een Mario’tje?”
Ik keek hem aan alsof hij ineens in een aardappel was veranderd. “Een wat?”
“Een mario’tje. Hij neuriede het deuntje van Super Mario en zong daarna: take one step and then again…do the Mario!”

Je moet gewoon beginnen

Het kwartje viel. Je moet gewoon beginnen. Een stap zetten is altijd beter dan stil blijven zitten en boos worden op jezelf, omdat je stil blijft zitten. Dus stond ik op van de bank en zette letterlijk een stap. En nog één. Net zolang tot ik boven was, me installeerde achter mijn bureau en mijn laptop opstartte. Eenmaal op die fijne werkplek ging het als vanzelf. Ik maakte een to-dolijstje en ging aan de slag.

Zet vandaag nog die stap

Veel ondernemers worstelen met die eerste stap, jij misschien ook wel. Je hoofd knalt bijna uit elkaar van de ideeën, maar je weet niet hoe en waar je moet beginnen. Wat – naast de Mario – helpt, is opschrijven wat er allemaal in je hoofd zit. Zo heb ik een to-dolijst op mijn bureau waar ik op schrijf welke projecten ik wil afmaken, wat ik wil doen en bereiken en wat ik moet bestellen. Is de pagina vol, dan stop ik. Pas als de lijst afgevinkt is, mag ik een nieuwe lijst maken. Zo voorkom ik dat ik een ellenlange to-dolijst heb en niks afmaak.

Blijf je mokken?

Dit prachtige, gestructureerde idee neemt overigens niet weg dat ik ook gewoon dingen doe die niet op de lijst staan. Zoals dit stuk schrijven, dat me vannacht ineens te binnenschoot, terwijl ik wakker lag zonder aantoonbare reden. Take one step..tutututuuu galmt Mario door mijn hoofd. Blijf lekker in beweging. Schrijf die blogpost, deel een leuk verhaal via je maillijst of post een foto op Instagram. Wedden dat je je erna altijd beter voelt dan ervoor, toen je zat te mokken omdat je niets deed?

Deel deze blog

Meer van de blog

Het was doodstil - bregjeboer.nl

Het was doodstil…

Doodstil was het. Nog geen kuchje of zuchtje. In die stilte gebeurde ontzettend veel, dat voelde ik. Ik voelde ook m’n hoofd af en toe

Schrijf je in voor Sprankelend Schrijfnieuws!

Meld je aan en ontvang regelmatig inspirerende mails vol sprankelende schrijftips, ideeën en verhalen!

Marketing door
×

Hoi!

Heb je een vraag en vind je het antwoord niet op mijn website? Tik op m'n foto en app me!

Ik ben het beste bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag

Oh ja, zet even je naam onder je appje, dan weet ik wie je bent!

Tot snel!

× Even appen?